Veilige skivakanties in 2021 - Single Ski and Snow ga je mee?
+32 495 79 33 22 info@singleskiandsnow.be

Veilige skivakanties in 2020-2021

Veilig skiën

We zijn op zoek gegaan naar de veiligste accommodaties, de veiligste periode en het veiligste land, zodat we op de meeste veilige manier kunnen gaan skiën en de kans het kleinst is dat we een skivakantie gaan moeten annuleren.

  • Veilige accomodaties : We hebben gekozen voor de meest Corona veilige accommodaties. Uit enquêtes bleek nl. dat er voor volgende winter 40 % meer vraag is naar chalets en 40% minder vraag naar hotels. Chalets zijn inderdaad veiliger. In een hotel zit je bv. met 100 a 200 andere mensen in een gesloten restaurant, loop je risico door contact met het hotel personeel, etc., etc. Maar in een chalet ben je met max. 10 personen, is er geen personeel-risico in de chalet en brengt de cateraar het eten tot aan de deur, net zoals de Uber deliveries tijdens de lockdown. We hebben ook duidelijk gemerkt dat de vraag naar chalets groter is want de chalet prijzen zijn plots ook fors gestegen. Maar we hebben die niet doorgerekend aan jullie en hanteren nog dezelfde prijs als vorig jaar.
  • Veiligste periode. Corona is een Influenza virus dat o.a. ook elk jaar veel griep geeft. En griep heeft altijd de neiging op te komen rond februari en te pieken in maart, maar zelden al in januari. Daarom denken virologen dat, als er in de winter een piek zou komen, die in maart zal zijn. En hebben we daarom onze skivakanties dit jaar ingepland in de maand januari. Vorig jaar hebben we onze skivakanties van maart bijna allemaal moeten annuleren en dat willen we dit jaar niet meer meemaken. Vandaar dus de zekere keuze van skiën in januari. Dan zijn we ook zeker van perfecte sneeuw en vorig jaar heeft de zon in januari zelfs 4 weken aan een stuk geschenen, met blauwe hemels en crispy snow 🙂

Het voordeel van januari is ook dat het een rustige periode is en we dus niet lang zal moeten aanschuiven aan de liften. Want er zal in andere periodes wel meer aangeschoven moeten worden aangezien men in de liften maar 50 % capaciteit zal toelaten. Dus dat wordt dan volgend jaar 2 keer zo lang aanschuiven, behalve dus in januari. Toch ook een belangrijke reden om in januari te gaan.

  • Veiligste skiland. We hebben gekozen voor een land waar Belgen zeker welkom zullen zijn en ook voor een land waar we maar 1 grens moeten oversteken en is zo maar 1 land, nl. Frankrijk. Voor Oostenrijk, Italië of Zwitserland moet je eerst nog door een ander land, nl. Duitsland en heb je zo dan al ineens dubbel zoveel mogelijke restricties, bv. rond het maximaal aantal personen in een auto, etc.

Ook was in juni Frankrijk het 1ste land dat Belgen welkom heette. Om Oostenrijk binnen te mogen, moesten we dan nog eerst een negatieve test kunnen voorleggen. Misschien ook wel begrijpelijk dat Oostenrijk ons niet graag zagen komen omdat ze daar maar 700 doden hadden en wij bijna 10.000. Frankrijk is eerder een gelijkaardig land als België. Dus mocht er tegen dan weer ergens iets uitbreken, dan zijn Belgen waarschijnlijk meer  welkom in het gelijkaardige Frankrijk dan in Oostenrijk. Vandaar dat Frankrijk ons het veiligste land leek.

Ontdek hier onze skivakanties voor 2020 / 2021

Kijk of er nog plaats is en schrijf je in

Onze skivakanties zullen deze winter helaas niet door kunnen gaan door Corona.

Het was dit jaar allemaal goed begonnen in de zomer. We hadden al snel 160 inschrijvingen in augustus en september maar begin oktober kwam er een kentering, verslechterde de Corona situatie in Belgie weer en liepen er annuleringen binnen. 

We hebben dan de vraag gesteld aan alle klanten wat hun wensen waren. Daaruit bleek dat de overgrote meerderheid, 90%, het niet meer zag zitten deze winter te gaan skiën. De meesten omdat ze een groepsreis in de verergerde Corona condities niet zagen zitten en velen lieten ook weten dat ze van hun werkgever sowieso niet naar een rode zone mogen gaan.

Spijtig dus, al weten we natuurlijk wel dat deze skivakantie een afgezwakte versie geweest zou zijn, zonder après-ski, zonder aperitief, zonder al die leuke momenten waarbij we elkaar in een ongedwongen sfeer anders hadden kunnen leren kennen.

Maar van nu af werken we al aan een super programma voor de winter van 2022, met meer keuze, niet enkel in de kerstvakantie en januari maar ook in maart, met keuze uit Frankrijk en Oostenrijk, zodat we weer terug voluit kunnen genieten van een toffe skivakantie. Als je een voorkeur of tip hebt van favoriete bestemming, chalet, hotel of periode, laat het ons gerust weten.

Vanaf begin augustus 2021 zullen we alle nieuwe data en bestemmingen weer bekendmaken. Wil je dan in première de nieuwe data in je mailbox krijgen, dan kan je je hier inschrijven op onze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groeten, 

Pieter Huygens

Single Ski and Snow


Nieuwsbrief

* indicates required