+32 495 79 33 22 info@singleskiandsnow.be

Het Nieuwe Skiën

Het Nieuwe Skiën

De skigebieden hebben enkele maatregelen genomen zodat je veilig kan skien ( het komt vooral neer op een buff te dragen in de lift ). Ziehier alle maatregelen over het aanschuiven aan de liften, wat op de lift, het skien, het eten op de piste, de accommodatie, het samenrijden, etc.

Er zijn sinds half Juni 2020 al verschillende zomer skigebieden open, in Oostenrijk ( Kaprun, Hintertux ), Frankrijk ( Tignes, Les 2 Alpes ), Italië ( Cirvina ) en Zwitserland ( Zermatt, Saas Fee ). Ook zijn alle skigebieden in Nieuw Zeeland al open ( tijdens onze zomer is het daar winter ), en een van onze skibegeleiders geeft skiles in Nieuw Zeeland en hij liet weten hoe het nieuwe skiën daar verloopt :

 1. Liften :
  • Aanschuiven aan de lift :
   • Mondmasker of Buff : Tijdens het aanschuiven aan de liften wordt er verwacht dat je een mondmasker draagt. Logisch want je staat er redelijk dicht bijeen. In de praktijk horen we dat men vooral een Buff draagt. Die is makkelijker op en af te zetten dan een mondmasker dat achter je oren zit en moeilijker is als je een helm draagt. In de praktijk blijkt een Buff dus vlot te werken en zal dat hét item worden voor het nieuwe skiën .
   • Zetelliften : Aan zetelliften zal je goed afstand kunnen houden tijdens het aanschuiven en draag je je buff. Je hebt nl. je ski’s aan en is er zo dan al genoeg afstand voor en achter je. Ook links en rechts zal er genoeg afstand zijn want men sluit telkens 1 toegangspoortje en zet men er ook afscheidingen zodat je links en recht ook goed op afstand van elkaar blijft.
   • Cabine liften : Aan cabine liften respecteer je best de afstand tijdens het aanschuiven en draag je je buff.
  • Op en in de lift :
   • Op een zetellift : Op zetelliften zit je in open lucht en zit je perfect veilig. Daarenboven houden de zetelliften 1 plaats vrij tussen elke persoon. Dit beperkt de capaciteit dan met 50% maar zit je zo zeker heel veilig.
   • In een cabine lift : Ze hebben de capaciteit met 50% verkleind zodat je niet opeengepakt in een cabine lift staat.

2 Skien :

  • Tijdens het skiën zijn er geen beperkingen. Een veiligere sport kan je niet bedenken, het is in open lucht, in gezonde berglucht J.

3 Eten/drinken op de piste:

  • De restaurants in de bergen zijn deze zomer al open en die zullen in de winter ook open zijn, met de nodige afstand zoals bij ons. De aprés – ski bars zullen waarschijnlijk wel niet open mogen of enkel in open lucht, maar we zullen zeker iets kunnen drinken, misschien dan wel niet al dansend en zingend.

4 Accommodatie:

 • Kleinschalige accommodaties
  • We hebben vooral gekozen voor veilige, kleinschalige accommodaties, nl. chalets van max. 10 personen, zonder personeel, en zo dan 4 chalets van 10 naast elkaar. Dat blijkt veel veiliger dan hotels en is begrijpelijk.
 • Ventilatie
  • Ventilatie is een belangrijke factor en chalets kunnen perfect geventileerd worden. Dat is veel beter dan een hotel, die dikwijls met Airco werken en waar je niet van weet of die ventileren met nieuwe buitenlucht of eigen lucht werken, met welke filters en of die filter wel regelmatig vernieuwd worden, in hotels veel onzekerheden, etc. Maar in chalets kunnen we dus perfect natuurlijk ventileren door achteraan de raam op een kier te zetten in de keuken en vooraan de deur van het terras op een kier en is er zo dus altijd een perfecte, natuurlijk, ventilatie.

 • Slapen
  • In elke chalet van 10 personen zijn er 5 dubbele slaapkamers. Je deelt dus de slaapkamer met 1 andere persoon. 2 personen van een ander gezin mogen wettelijk ook van zowel de Belgische als van de Franse overheid in 1 kamer slapen.

  • Je kan ook de kamer goed verluchten, elke kamer heeft een raam dat je ’s nachts op een kier kan zetten.

  • In de chalets Montagnettes La Sapiniere in Les Menuires kan je ook een single bezetting nemen van deze dubbele kamers, voor een kleine meerkost.

5 Samenrijden:

  • Mogelijkheden vervoer: Je kan gaan hoe je zelf wil : samenrijden, met een bus, met de Thalys Neige, of vliegen naar Geneve, Lyon, Grenoble of Chambery en met Altibus verder naar Les 3 Vallees. Maar wij organiseren dus dat je kan samenrijden, is de goedkoopste manier. Voor meer details hierover, zie het item “ Samen rijden “ onder “ Extra Informatie “ bij “ Ski -Info “
  • Samenrijden tijdens Corona tijden. Normaal organiseren we het zo dat je met 3 in 1 auto zit. Met 4 is wat teveel, tenzij je een SUV hebt. Dus met 3 en dat mag tijdens Corona tijden, zowel volgens de Belgische regels als volgens de Franse regels. Je mag zelfs met 4 verschillende personen in 1 auto zitten. Er wordt enkel aangeraden een mondmasker te dragen tijdens de rit en de vensters op een kier om te verluchten.

Zo weet je alles over het nieuwe skiën en beantwoord dit misschien al vragen die je had over hoe het skiën deze winter zal verlopen.

Ontdek hier onze skivakanties voor 2020 / 2021

Kijk of er nog plaats is en schrijf je in

Boekingen worden geopend in de week van 5 juli.

Nog even geduld, misschien kan je ondertussen je ski's of snowboard waxen ;)