Faq - veel gestelde vragen - Single Ski and Snow vraag en antwoord
+32 495 79 33 22 info@singleskiandsnow.be

Faq – veel gestelde vragen

Als ik me inschrijf, wanneer dient er dan betaald te worden?

Bij inschrijving betaal je binnen de week enkel een voorschotje van 300 Euro. We houden je inschrijving dus 1 week vrijblijvend vast voor je. Het saldo dient dan pas 2 maaden voor vertrek betaald te worden

Tot wanneer kan ik annuleren ?

Je kan altijd gratis annuleren tot 2 maanden voor vertrek.

Van 2 maanden tot 1 dag voor vertrek kan je ook nog altijd annuleren als je een annulatieverzekering hebt. Sommigen hebben dat via hun werk. Als niet, kan je het via ons afsluiten

Liggen de leeftijdsgrenzen vast ?

Ja, deze liggen inderdaad vast. We proberen nl. kwalitatieve skivakanties te organiseren, waar je krijgt voor wat je geboekt hebt en de anderen ook effectief behoren tot die leeftijdsgroep. We kunnen wel een uitzondering maken van 1 a 2 jaar verschil, maar meer niet.

Zijn beginners welkom ?

We hebben de ervaring dat 90 procent gemiddeld tot gevorderd is en er altijd maar een paar beginners zich inschrijven. We kunnen voor hen dan geen skibegeleider voorzien, want die mogen ook geen les geven. Je kan dus wel mee maar volgt dan best les bij de Ecole du Ski Francaise. Dit kan heel de week de hele dag, of enkel voormiddag of namiddag. Nadien kan je dan aansluiten vor de apero’s en apres ski’s

Ik ben vegetarier, kan de catering ook vegetarische maaltijden maken ?

Jazeker, de cateraars van de chalets en de keuken in de hotels kunnen vegetarische, lactosevrij en glutenvrije maaltijden maken. Laat het ons dan enkel 1 week voor vertrek weten.

Hoe wordt het samenrijden georganiseerd ?

Dit organiseren we altijd per regio zodat je samenrijdt met iemand uit je eigen buurt. We plannen het zo in dat je in totaal met 3 personen in de auto zit, zo kan je comfortabel rijden. De kosten van benzine, peage en parking worden gedeeld door 3

Als ik op een andere manier wil gaan, kan dat ook ?

Dat kan zeker, idereen kan gaan zoals hij het liefst wil. Je kan ook vliegen of met de Thalys Neige, kan allemaal.

Ik ben enorm geïnteresseerd om mee te gaan skiën met de 45+ groep. Alleen, ik heb me nog nooit ALLEEN ingeschreven voor dergelijke reizen en heb dus een beetje drempelvrees! Kan je me zeggen welk soort publiek hieraan deelneemt, meerbepaald dan voor wat betreft de oudste leeftijdsgroep? Zal ik daar gelijkgestemden ontmoeten?

Deze vraag krijgen we geregeld. Het is logisch dat je een drempelvrees hebt, je kent er niemand en hoe zal het zijn ? Weet dat alle anderen ook niemand kennen en je dus niet de enige bent. We gaan altijd met grote groepen en weten we uit ervaring dat het altijd met 6 tot 10 personen goed klikt. Zo kan je overdag skien met mensen van je eigen skiniveau en savonds dan nog een andere mensen leren kennen van de andere skiniveau’s

Is dit enkel voor skiërs of ook voor snowboarders ?

Onze ski reizen voor singles zijn zowel voor skiers als snowboarders.

Onze skivakanties zullen deze winter helaas niet door kunnen gaan door Corona.

Het was dit jaar allemaal goed begonnen in de zomer. We hadden al snel 160 inschrijvingen in augustus en september maar begin oktober kwam er een kentering, verslechterde de Corona situatie in Belgie weer en liepen er annuleringen binnen. 

We hebben dan de vraag gesteld aan alle klanten wat hun wensen waren. Daaruit bleek dat de overgrote meerderheid, 90%, het niet meer zag zitten deze winter te gaan skiën. De meesten omdat ze een groepsreis in de verergerde Corona condities niet zagen zitten en velen lieten ook weten dat ze van hun werkgever sowieso niet naar een rode zone mogen gaan.

Spijtig dus, al weten we natuurlijk wel dat deze skivakantie een afgezwakte versie geweest zou zijn, zonder après-ski, zonder aperitief, zonder al die leuke momenten waarbij we elkaar in een ongedwongen sfeer anders hadden kunnen leren kennen.

Maar van nu af werken we al aan een super programma voor de winter van 2022, met meer keuze, niet enkel in de kerstvakantie en januari maar ook in maart, met keuze uit Frankrijk en Oostenrijk, zodat we weer terug voluit kunnen genieten van een toffe skivakantie. Als je een voorkeur of tip hebt van favoriete bestemming, chalet, hotel of periode, laat het ons gerust weten.

Vanaf begin augustus 2021 zullen we alle nieuwe data en bestemmingen weer bekendmaken. Wil je dan in première de nieuwe data in je mailbox krijgen, dan kan je je hier inschrijven op onze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groeten, 

Pieter Huygens

Single Ski and Snow


Nieuwsbrief

* indicates required